Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Η Εορτή της Αναστάσεως στην Αλεξανδρούπολη

Με λαμπρότητα και με πανηγυρικό χαρακτήρα τελέσθηκε η Μεγάλη Εορτή της Ζωηφόρου Αναστάσεως του Χριστού σε όλη την Μητρόπολή μας, από την Λυκόφη μέχρι την Σαμοθράκη.

 Νωρίτερα, στις 21:20 έφτασε το αεροπλάνο που μετέφερε το Άγιο Φως στη πόλη μας και στη συνέχεια με την συνοδεία του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών «Οι Αγριάνες» παραδόθηκε στον Μητροπολίτη μας.

 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε την Παννυχιδα της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Πλήθος κόσμου, μεταξύ αυτών και οι τοπικοί Άρχοντες της περιοχής μας, κατέκλυσε τον Ιερό Ναό αλλά και ολόκληρη την πλατεία για να λάβει το Άγιο Φως και να συμμετάσχει στον πανηγυρικό Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Μετά το « Δεῦτε λάβετε φῶς » συγκεντρώθηκε όλο το εκκλησίασμα στην πλατεία για να ακουστεί το « Χριστός Ανέστη ». Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετά τον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων οι ψάλτες έψαλλαν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας την ένατη ωδή της Εορτής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας διαβάστηκε η Εγκύκλιος του Ποιμενάρχου μας για την Εορτή και ο Κατηχητήριος Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη