Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

 Η «Λαϊκή συσπείρωση» στην ΑΜΘ εκπέμπει «SOS» για την αντιπυρική προστασία στην περιφέρεια μετά και τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές στο Έβρο

«Κάθε φορά προετοιμαζόμαστε και κάθε φορά καιγόμαστε ή πνιγόμαστε». Με αυτήν την φράση ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Διονύσης Κλάδης θέλησε να καυτηριάσει την σκληρή πραγματικότητα, που αποτυπώνεται μετά από μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης είτε πυρκαγιάς, είτε καιρικών συνθηκών.

Ο κύριος Κλάδης κατά την διάρκεια της λογοδοσίας της περιφερειακής αρχής ΑΜΘ, ρώτησε την διοίκηση ποια συγκεκριμένα μέτρα και καθορισμένες ενέργειες έχει κάνει, ενόψει αντιπυρικής περιόδου και καλοκαιριού, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι που θα οδηγήσουν σε μια ανάλογη τραγική κατάσταση με την περσινή, με τον  Έβρο ακόμη και σήμερα να μετράει πληγές και με τους πυρόπληκτους να προσπαθούν να ορθοποδήσουν.

Από την πλευρά της περιφέρειας, απάντησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Κώστας Βενετίδης, ξεκαθαρίζοντας, ότι η νυν διοίκηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στο ζήτημα των δασικών πυρκαγιών, γι ‘ αυτό και προχώρησε στην ίδρυση ξεχωριστής αντιπεριφέρειας, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα συγκεκριμένου σχεδιασμού και άλλης διαχείρισης στον τομέα αυτόν.

Ο κύριος Βενετίδης δεν έκρυψε την αγωνιά που υπάρχει σε όλους, σημειώνοντας τις διαχρονικές παθογένειες και λέγοντας πως η περιφέρεια ΑΜΘ είναι ένας μόνο «κρίκος» στην μεγάλη «εικόνα» της πολιτικής προστασίας του κράτους. Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε, πως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους, έχουν γίνει συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως την πυροσβεστική υπηρεσία για τον καλύτερο από κοινού συντονισμό τους και έπονται και άλλες.

Στόχος είναι η πρόληψη, έχουμε εντοπίσει ελλείψεις και πιέζουμε τους αρμόδιους για την αντιμετώπιση τους, είπε ο κύριος Βενετίδης, προσθέτοντας, ότι η περιφέρεια υποστηρίζει και ενισχύει την πυροσβεστική υπηρεσία, παράλληλα επικαιροποιήθηκε ο περιφερειακός σχεδιασμός εκτάκτων αναγκών, ελέγχθηκε το μητρώο εργοληπτών που μπορούν να συνδράμουν σε κάθε περίπτωση και προγραμματίζονται ασκήσεις ετοιμότητας προσωπικού, υποστηρίζοντας κλείνοντας, ότι η περιφέρεια θα κάνει αυτό που πρέπει μέχρι το σημείο που της αναλογεί, για την καλύτερη θωράκιση της ΑΜΘ από τις φωτιές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email