Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κραυγή αγωνίας από κάτοικο της Σαμοθράκης με επιστολή του στο focustonevro.gr για το ζήτημα της ελεύθερης κατασκήνωσης

Με επιστολή που απεστάλη στο focustonevro.gr κάτοικος της Σαμοθράκης κρούει των κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την δημόσια υγεία και την οικονομία του νησιού από την κατάληψη από χιλιάδες κατασκηνωτές του πρώην ελεύθερου δημοτικού camping της Πλατιάς. Ο αναγνώστης ζητά από τους αρμόδιους να αναλάβουν δράση και αφενός να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και αφετέρου να προστατεύσουν τον υγιή τουρισμό του νησιού. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

«Εν μέσω πανηγυρισμών για την αθρόα προσέλευση τουριστών στο νησί των άφθονων υδάτων και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς είναι απαραίτητη η παρέμβαση όσων ενδιαφέρονται ουσιαστικά για το καλό του τόπου και των κατοίκων του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μια υγειονομική βόμβα βρίσκεται δίπλα μας και κλείνουμε τα μάτια…

Χιλιάδες κατασκηνωτές κατέλαβαν το πρώην ελεύθερο δημοτικό camping της Πλατιάς χωρίς ίχνος καθαριότητας και ελέγχου. Σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να προφυλάξουν εαυτούς και αλλήλους από τον covid-19, δεν υπάρχει ουδεμία προσπάθεια ελέγχου της αυθαιρεσίας που πιθανό να συνοδεύεται και από άλλες ασθένειες. Σκέφτηκε ποτέ κανείς από αυτούς που χαίρονται, τι θα αφήσει πίσω της η συνάθροιση χιλιάδων ανθρώπων? Μάσκα? Τι είναι αυτό? Τουαλέτα? Η φύση είναι απέραντη! Έσοδα? Ποια? Εννοείται ότι η διαμονή είναι δωρεάν… Αυτά που θα πληρώσει για αντίτιμο το νησί είναι πολλαπλάσια της μπύρας που θα καταναλώσουν!

Πόσο κοντόφθαλμος είναι κάποιος που δεν βλέπει ότι ο υγιής τουρισμός – ναι, αυτός που πληρώνει ξενοδοχείο, φαγητό, κλπ, – κινδυνεύει? Ποιος μας προστατεύει, κύριοι? Ξυπνήστε πριν να είναι αργά, αν δεν είναι ήδη! Και αν προστεθεί η ανυπαρξία νερού στην υπόλοιπη περιοχή, αφού οι χιλιάδες των κατασκηνωτών το καταναλώνουν αλόγιστα, κάποιος θα πληρώσει το τίμημα! Και γιατί να είμαι εγώ? Γιατί εσύ που μήνες τώρα έκλεισες το κατάστημα, κλείστηκες στο σπίτι, είδες τα έσοδά σου στο βάραθρο? Γιατί αυτός που φορά μάσκα, πλένει τα χέρια του πριν σερβίρει? Κύριοι του νησιού…ΞυπνήστεΔιευθετήστε το θέμα ΤΩΡΑΑΑΑ…»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη