Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Μία μοναδική καλλιτεχνική παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος Σαμοθράκης

Μία καλλιτεχνική παρέμβαση, ένα νέο καινοτόμο εγχείρημα πήρε “ζωή” στο Δημοτικό Σχολείο Λακκώματος Σαμοθράκης. Η ομάδα CREW MITROULAKIS γνωστή για τις καλλιτεχνικές τις “παρεμβάσεις” σε σχολεία του Έβρου ανέλαβε το έργο αυτό. Οι εξωτερικοί χώροι του σχολείου έγιναν “τρισδιάστατοι” και πήραν μορφή με πρωτότυπες και εμπνευσμένες τοιχογραφίες!

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Πόντικα Χρήστο – Μάριο, εδώ και δύο χρόνια, γίνεται μια προσπάθεια στο σχολείο, ώστε να αναβαθμιστούνε οι υπάρχουσες υποδομές και να βελτιωθεί το κτίριο, με εσωτερικές και εξωτερικές αισθητικές παρεμβάσεις. Έτσι, προήλθε και αυτή η ιδέα, που αφορά την εξωτερική αισθητική αναβάθμιση του σχολικού κτιρίου και του αύλειου χώρου.

Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο είναι βατό να γίνονται τέτοια εγχειρήματα μας απάντησε πως αν υπάρχει η όρεξη, το μεράκι και το όραμα να αλλάξεις κάτι προς το καλύτερο, τα καταφέρνεις, υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι απαραίτητη και η βοήθεια της τοπικής κοινωνίας αλλά και των δημοτικών αρχών του τόπου, αφού πρέπει να υπάρξει η συναίνεση και η στήριξή τους. Ο καθένας από την πλευρά του βοήθησε και πρόσφερε με τον δικό του τρόπο, είτε με υλικά είτε με χρήματα στην υλοποίηση των τοιχογραφιών.

Για το σημαντικότερο κομμάτι, την αντίδραση των παιδιών ο κύριος Πόντικας είπε πως όλη αυτή η προσπάθεια τόνωσε την ψυχολογία των μαθητών. Τους γέμισε με νέες, όμορφες εικόνες και χαρούμενα συναισθήματα μιας και το προαύλιο του σχολείου είναι ο χώρος στον οποίο περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη του κύριου Πόντικα εδώ:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη