Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Με ποιους κανόνες θα ταξιδέψουμε στη Σαμοθράκη φέτος το καλοκαίρι

Η κρίση του κορωνοϊού αλλάζει άρδην τα δεδομένα για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να επιβάλλει νέους κανόνες στα επιβατηγά πλοία με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μόλυνσης από τον ιό και την προστασία της υγείας των επιβατών.

Το σχέδιο 21 σελίδων προβλέπει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών στο 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου (όπως αυτό ορίζεται από τη νομοθεσία) για τα επιβατηγά πλοία χωρίς καμπίνες.

Στα καθίσματα αεροπορικού τύπου η κατανομή θέσεων θα είναι τέτοια ώστε να τηρείται η αρχή ένα κάθισμα κατειλημμένο ένα κάθισμα κενό προς όλες τα κατευθύνσεις και ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, για τη Σαμοθράκη το καλοκαίρι, όταν επιτραπεί ξανά η ελεύθερη πρόσβαση επισκεπτών στα νησιά, η συγκοινωνία θα εκτελείται κανονικά αλλά ο αριθμός των επιβατών που θα επιτρέπεται να μπουν στο πλοίο για να ταξιδέψουν, θα είναι μειωμένος κατά το ήμισυ. Η συγκοινωνία με τη Σαμοθράκη είναι πλέον καθημερινή.

Το μόνο που μένει… είναι η άρση της απαγόρευσης για ταξίδια επισκεπτών προς τα νησιά και βέβαια οι πιθανές αντιδράσεις από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που έχουν από σήμερα το σχέδιο του υπουργού στα χέρια τους!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email