Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης «κόβει βόλτες στην παραλιακή» – Αναδιπλώνεται για το θέμα της παραλιακής

Το κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου της Αλεξανδρούπολης απασχόλησε έντονα την τοπική κοινωνία τις τελευταίες μέρες, μετά και την αναστάτωση που προκλήθηκε για την αλλαγή στην ώρα κλεισίματος της παραλιακής και που είχε σαν αποτέλεσμα να “αποσυντονιστούν” οι δημότες και να μην ξέρουν τι επρόκειτο να γίνει την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Να θυμίσουμε ότι υπήρξε σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης για την επικύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που προέβλεπε (για φέτος) το κλείσιμο της παραλιακής για τα αυτοκίνητα από τις από 20/5 έως 25/9 και 20:00 έως τη 01:00. Σε εκείνη όμως την συνεδρίαση ετέθη από την αντιπολίτευση εναλλακτική πρόταση  περί κλεισίματος της παραλιακής από τις 21:00 έως τη 01:00 μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν -αρχικά- από επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης και έφτασαν μέσω της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» κ. Ευάγγελος Μυτιληνός, στο δημοτικό συμβούλιο στις 23 Μαΐου 2022 είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν οχλήσεις από καταστηματάρχες, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Κολιό να ενημερώνει το σώμα ότι «ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης, διαφωνεί με την απόφαση την οποία έχει πάρει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και καλό θα ήταν (η παραλιακή) να κλείνει στις 9:30 έως τη 01:00, δηλαδή αφού κλείσει η αγορά».

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην υπάρξει απόφαση με την απαιτούμενη πλειοψηφία και έτσι να επανέλθει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση όπως και έγινε.

Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς 11 μέρες μετά, ήταν το κλείσιμο της παραλιακής από τις 20:00 έως τη 01:00. 

Ωστόσο ο απόηχος από όλα όσα συνέβησαν και συζητήθηκαν και θορύβησαν την διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου γιατί με όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά την συνεδρίαση, έδειξαν ότι  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Κασαπίδης ήταν ο αυτός  που έθεσε το θέμα για την αλλαγή στο ωράριο κλεισίματος της παραλιακής. 

Αυτό επιβεβαιώνεται  και από την  εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στις 20 Μαΐου 2022, όπου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης τοποθετήθηκε για το θέμα αυτό. Μάλιστα η αναφορά του δεν ήταν τόσο για την αλλαγή της ημερομηνίας αλλά κυρίως για το ωράριο, καθώς εξέφρασε την άποψη, ότι το ιδανικότερο θα είναι η παραλιακή να κλείνει μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Μάλιστα σε ερώτηση του κ. Κολιού στις 20/05 ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δ. Κολιός: Δεν κρίνεται θετικά στο να κλείσει η παραλία από σήμερα και υπάρχει μία διαφωνία στο να κλείνει 01:00 η ώρα;

Β. Κασαπίδης: Έτσι ακριβώς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει την αντίδραση των μελών του Συλλόγου αναφέροντας:

«Η ένσταση ορισμένων επαγγελματιών είναι ότι το 20:00 είναι νωρίς για το κλείσιμο διότι είναι σε εξέλιξη το ωράριο που τα απογεύματα η αγορά είναι ανοιχτή, δηλαδή 18:00 – 21:00.»

Και συνεχίζει κ κύριος Κασαπίδης λέγοντας «ο κόσμος έχει προσαρμοστεί να κατεβαίνει με το αυτοκίνητο στις 17:30, το έχει τοποθετήσει κάπου ώστε γνωρίζοντας ότι 21:00 θα πάει να το πάρει και όλο αυτό θα πρέπει να αλλάξει τώρα γιατί στις 21:00 θα είναι ήδη κλειστή η παραλιακή, ήδη θα πάρει εμπλοκή στην κίνηση της Λεωφόρο Δημοκρατίας, άρα οι οχλήσεις που έχουμε από τους επαγγελματίες δεν είναι προς τη θετική κατεύθυνση στο να παίρνονται αποφάσεις όσο γρήγορες ώστε να δημιουργούν μία αναστάτωση στην αγορά.»

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του focustonevro.gr το θέμα της παραλιακής ουδέποτε συζητήθηκε σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου  του εμπορικού συλλόγου και η τοποθέτηση του προέδρου δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του συμβουλίου.

Όλα αυτά φαίνεται ότι προκάλεσαν αντιδράσεις (ίσως και στο εσωτερικό του συλλόγου) και σε συνδυασμό με την αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας ανάγκασαν τον Εμπορικό Σύλλογο να προβεί σε ανακοίνωση μία εβδομάδα μετά αφού το θέμα έχει λήξει σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την “εικόνα του” λίγους μόνο μήνες μετά την εκλογή του στην διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης φαίνεται ότι ο εμπορικός σύλλογος κρατά αποστάσεις από όσα αναφέρθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και από τους επικεφαλής των παρατάξεων και επισημαίνει ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους επισήμως.

Αυτό όμως που δεν αμφισβητείται είναι η τοποθέτηση-άποψη του προέδρου Β. Κασαπίδη που σχετίζεται με το θέμα της παραλιακής και έρχεται σε αντίφαση με την σημερινή του δήλωση.  

(Η επίμαχη συνέντευξη  φιλοξενείται στο link στο τέλος του άρθρου.) 

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης:

«Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κασαπίδης Βασίλης, καθώς και με την ομόφωνη δήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, ανακοινώνουν για το περιβόητο θέμα του κλεισίματος της παραλιακής λεωφόρου τα παρακάτω:

  • Η άποψη του εμπορικού κόσμου ήταν και είναι πως θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα στο ωράριο καθώς και στις ημερομηνίες που κλείνει η παραλιακή στην πόλη μας.
  • Γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να παραμείνει το γνωστό σε όλους μας ωράριο, από τις 20:00 έως και τη 01:00 η ώρα, και μάλιστα από την 01/06 και μετά.
  • Ο λόγος είναι πως δεν επιζητούμε τις αλλαγές διότι ο κόσμος έχει συνηθίσει στο συγκεκριμένο ωράριο και δε θελουμε να προκαλέσουμε αναστάτωση στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
  • Να επισημάνουμε πως ουδέποτε ζητήθηκε επισήμως η θέση του Συλλόγου μας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τον Εμπορικό Σύλλογο.

Με τοποθέτησή του ήδη από τις 20/5,

ο πρόεδρος του Συλλόγου σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης είπε πως το μόνο ζητούμενο για τους επαγγελματίες και την αγορά είναι να μην υπάρχουν αλλαγές.»

Η συζήτηση για την παραλιακή και η αναφορά του Βαγγέλη Μυτιληνού και του Δημήτρη Κολιού στο 2:22:00 στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/municipality.alexandroupolis/videos/722998492094242

Η συνέντευξη του Προέδρου του Β. Κασαπίδη στο 3΄ λεπτό στο παρακάτω link:

https://radiomax.gr/%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b1%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba/?fbclid=IwAR2yGLD5kbh-e2zCSN0Qhn00xpnJ8G3Dqhga8y88datI_frCQd-bMo-RCu4

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη