Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Πήρε το «πράσινο φως» η αγορά του κτιρίου της τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή λεωφόρο στην Αλεξανδρούπολη

«Ναι», όχι ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία, είπε το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στην αγορά του κτιρίου της τράπεζας της Ελλάδος στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Πρόκειται για ένα κτίριο «κόσμημα» με τη δημοτική αρχή να θεωρεί, πως επρόκειτο για μια μοναδική ευκαιρία για το δήμο να αποκτήσει ένα τέτοιο οικοδόμημα με αυτήν την αρχιτεκτονική, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία. Η προετοιμασία με τις ανάλογες κρούσεις και συζητήσεις προς την διοίκηση της τράπεζας από τον δήμο είχε ξεκινήσει μήνες πριν, προκειμένου να επιτευχθεί μια θετική έκβαση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η υπόθεση αυτή ήρθε προς ψήφιση με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη να αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση, τα δεδομένα, τα χαρακτηριστικά του κτιρίου και τον σκοπό της αξιοποίησής του, μετατρέποντάς το κατά κύριο λόγο σε κέντρο πολιτισμού και τεχνολογίας με το κόστος αγοράς του να ανέρχεται στο 1,3εκ. ευρώ.

Εκτός από την παράταξη του δημάρχου και η παράταξη του κυρίου Πέτροβιτς είπε «ναι» στην αγορά του κτιρίου, αντιθέτως οι παρατάξεις των κυρίων Γκότση και Δευτεραίου, δεν συμφώνησαν με αυτήν την ενέργεια υποστηρίζοντας, ότι ο δήμος έχει άλλες ανάγκες και θα έπρεπε να βάλει άλλες προτεραιότητες, όπως η λειτουργία μιας ιχθυαγοράς, ένας χώρος στάθμευσης ή και μια σκεπαστή αγορά και όχι ένας ακόμη χώρος για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Ο κύριος Γκότσης μάλιστα στάθηκε και στο γεγονός, ότι δεν προσκομίστηκε κανένα έγγραφο βεβαίωσης της οικονομικής υπηρεσίας που να αποδεικνύει, ότι τα δημοτικά ταμεία μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια τέτοια τεράστια υποχρέωση, αφού τα δάνεια και οι οφειλές του δήμου φτάνουν περίπου τα 12εκ. ευρώ. Η παράταξη του κυρίου Σταυράκογλου, ψήφισε λευκό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη