Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού – Η λειτουργία του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, γενέθλια ημέρα του ιδρυτή αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Ερρίκου Ντυνάν. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1877, με πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας. Από τότε, συνεχίζει καθημερινά απτόητος την αρωγή στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη, υποστηρίζοντας το ιδεώδες του Ανθρωπισμού στην πράξη.

Το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα λειτουργεί με έντονο κοινωνικό, υγειονομικό και εκπαιδευτικό έργο. Υπάρχουν 60 ενεργοί εθελοντές και περίπου 200 μέλη με δυο εκπαιδεύτριες. Στο έργο αυτό έχουν συμβάλλει με γόνιμο τρόπο σημαντικές προσωπικότητες της πόλης όπως ο πρώην Δήμαρχος Νικόλαος Κουκουράβας, η Ελένη Φιλιππίδη και ο πρώην Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Σημερινός Πρόεδρος του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης είναι ο κ. Γεώργιος Κουκουράβας.

Οι βασικοί σκοποί και στόχοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) είναι:

Σε καιρό πολέμου: η συνδρομή και επικουρία στο έργο της Στρατιωτικής Υγειονομικής Υπηρεσίας, η νοσηλευτική περίθαλψη τραυματιών και ασθενών, καθώς και η προστασία των αιχμαλώτων, του άμαχου πληθυσμού και των θυμάτων πολέμου.

 Σε καιρό ειρήνης: η αρωγή και συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το Κράτος και κοινωνικούς φορείς, ανθρωπιστική δραστηριότητα.

Με αφορμή την ημέρα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, κ. Αντώνιος Αυγερινός, απηύθυνε χαιρετισμό λέγοντας:

«Αγαπητές Ερυθροσταυρίτισες,

Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες,

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, (την 8η Μαΐου), την αφιερώνουμε στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και χειροκροτούμε δυνατά.

Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας.

Δίνουμε δυναμικό παρόν, τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη