Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Περιφερειακή Σύνθεση: Ασέβεια της Διοίκησης ΑΜΘ στο Τριήμερο Εθνικό Πένθος

Παρών θα δηλώσει η Περιφερειακή Σύνθεση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, ως αντίδραση στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης ακόμα και δια περιφοράς, λόγω του Εθνικού Πένθους. Σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε η Περιφερειακή Σύνθεση αναφέρει:  

Ασέβεια στην εθνική σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα επιδεικνύει η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που επιμένει στην διεξαγωγή των συνεδριάσεων παρά την κήρυξη εθνικού πένθους.

Για την ακρίβεια, προγραμματίστηκε μία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Πέμπτη 02/03 (στην οποία καταθέσαμε ήδη εγγράφως τη διαμαρτυρία μας) και μία διά περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Παρασκευή 03/03/2023.

Θεωρούμε ότι ήταν εφικτή η μεταφορά τους σε ημερομηνία της επόμενης εβδομάδας καθώς αυτή η ενέργεια θα συνιστούσε ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν αλλά και στο πένθος των συγγενών τους.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι θεσμικός φορέας και ως εκ του ρόλου της θα έπρεπε να επιδεικνύει συνέπεια στις αποφάσεις της πολιτείας και όχι να ενεργεί κατά το δοκούν και εν τέλει να δίνει λανθασμένα παραδείγματα στους πολίτες, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί και αρνητικό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τελικά η απόφαση της διοίκησης περί διεξαγωγής της συνεδρίασης του Συμβουλίου την Παρασκευή δεν αλλάξει, όλοι οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης θα ψηφίσουμε «παρών» σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τέλος, όλοι οι Σύμβουλοι της Περιφερειακής Σύνθεσης εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο των συμπολιτών μας, τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους τους και εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Επιπλέον εκφράζουμε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που ανέλαβαν το έργο της διάσωσης στα συντρίμμια των δύο τρένων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη