Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Προσοχή! Παραμονεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ακαθάριστα οικόπεδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Εντείνονται οι ανησυχίες των κατοίκων της ανατολικής Αλεξανδρούπολης μετά και την τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο 25 Ιουλίου.

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλά οικόπεδα στην περιοχή, τα οποία δεν έχουν καθαριστεί από τα χόρτα, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας και σε συνδυασμό με τους ανέμους που επικρατούν να δημιουργείται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Εξάλλου σε μία από αυτές τις περιπτώσεις είχαμε αναφερθεί με εκτενές ρεπορτάζ το προηγούμενο διάστημα στο focustonevro.gr αναφορικά με ένα οικόπεδο, όπου δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός από την αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Το οικόπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Πατριάρχου Δημητρίου, Πατριάρχου Αθηναγόρα, Παναγιώτη Έλλη και Ευγενίδη. Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός. Το οικόπεδο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα από εκεί που έφτασε η πυρκαγιά το προηγούμενο Σάββατο. Δείτε ΕΔΩ το εν λόγω αναλυτικό ρεπορτάζ.

Αναμένουμε την υπεύθυνη και έγκαιρη αντίδραση από τον Δήμο και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πρασίνου προκειμένου να αναλάβουν άμεσα δράση και να καθαρίσουν το οικόπεδο αυτό πριν δημιουργηθεί τυχόν νέο επεισόδιο με πυρκαγιά. Οι ευθύνες σε αυτή την περίπτωση θα είναι μεγάλες. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε φωτογραφίες από την κατάσταση του οικοπέδου την ημέρα της πυρκαγιάς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη