Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Πόλη & Πολίτες: Ζητά σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΓΕ

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης ζητά να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη & Πολίτες». Η συνεδρίαση καθίσταται επιτακτική, σύμφωνα με την παράταξη, ως προς τις οικογένειες που έχουν εγγράψει τα παιδιά τους στην νέα σχολική μονάδα και έχουν ήδη οδηγηθεί σε μια απίστευτη ταλαιπωρία, καθώς το κτήριο δεν προβλέπεται να είναι έτοιμο πριν τον Απρίλιο του 2021.

Πρόκειται για ένα θέμα με το οποίο το focutonevro.gr είχε ασχοληθεί εκτενώς προ ολίγων ημερών αναδεικνύοντας το πρόβλημα και την σύγχυση που υπάρχει τόσο σε παιδιά όσο και γονείς. Το όλο ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται υπεύθυνα ούτε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου ούτε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ενώ αντίθετα ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που προκάλεσε όλη αυτή την αναστάτωση έχει αντικατασταθεί αφήνοντας πίσω ένα ομιχλώδες τοπίο.

Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δοθεί στους συμβούλους η παρακάτω επιστολή, η οποία ουσιαστικά επιβεβαίωνε τον νομαδικό χαρακτήρα που θα έχει στο ξεκίνημα της η νέα σχολική μονάδα:

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της παράταξης Πόλη & Πολίτες:

«Μπορεί ακόμη να μην έχει ορισθεί η μέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, όμως η αγωνία δεκάδων οικογενειών σχετικά με το σχολείο που θα φοιτήσουν τα παιδιά τους συνεχώς μεγαλώνει.

Αγωνία που τόσο η κ. Μουλατζίδου όσο και ο Δήμαρχος δεν φαίνεται να συμμερίζονται, επιδεικνύοντας και ανεπάρκεια γύρω από το αντικείμενο, όπως φάνηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ζητήσαμε επιτακτικά, ως παράταξη, να εφαρμοστούν όσα προβλέπει η Νομοθεσία έπειτα από την ίδρυση των σχολείων.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά θα πρέπει είτε να παραχωρήσουμε αίθουσες σε αυτές τις σχολικές μονάδες, είτε να προσχωρήσουμε στη διάλυση αυτών των μονάδων αφού τα νέα κτήρια (γυμνάσιο – λύκειο) της περιοχής ΚΕΓΕ δεν θα είναι έτοιμα έως τον Απρίλιο.

Επιπρόσθετα ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Καραγιαννίδης επιλέγει να “κρύβεται”, ενώ πριν τις εκλογές ήταν λαλίστατος στα social media. Τη στιγμή που υπάρχει απόφαση (σχεδόν ομόφωνη, με μία μονάχα αρνητική ψήφο), της επιτροπής της οποίας προεδρεύει, για αναστολή λειτουργίας του 6ου Γυμνασίου, αυτός επέλεξε να μην ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επί της ουσίας ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε, δημιουργήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την “ανοχή” και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής.

Ενώ είχε αποφασιστεί να γίνει η εγκατάσταση του 4ου Γυμνασίου, όπως είχε δρομολογηθεί από τα κτιριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και την χρηματοδότηση της κατασκευής του από το ΕΣΠΑ, τα δεδομένα άλλαξαν και αποφασίστηκε η ίδρυση, στελέχωση και εγκατάσταση του 6ου Γυμνασίου στο νέο κτήριο του ΚΕΓΕ, παρά το γεγονός μάλιστα πως δεν υπήρχε καμιά διαβεβαίωση από τον κατασκευαστή για ολοκλήρωση των εργασιών πριν τον Απρίλιο του 2021.

Όλα αυτά θα τα είχαμε αποφύγει, αν τα παιδιά που γράφτηκαν στην πρώτη τάξη του 6ου Γυμνασίου είχαν πάει στο 4ο Γυμνάσιο, όπως έγινε με το 2ο Γενικό Λύκειο, που επίσης ομαλά θα μετεγκατασταθεί στο νέο κτήριο.

Πολλές οικογένειες έχουν οδηγηθεί σε απίστευτη ταλαιπωρία χωρίς ουσιαστικό λόγο. Τους οφείλεται λοιπόν μία συγγνώμη, αλλά κυρίως η πολιτική δέσμευση πως θα λυθεί άμεσα το θέμα αν και αυτό βάσει των όσων είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα αφού είναι προφανές πως υπάρχει αδυναμία αντίληψης του θέματος, αλλά και των ευθυνών.

Άλλωστε προέχουν πιο σημαντικά ζητήματα από το μέλλον των παιδιών μας, όπως η διενέργεια δημοσκόπησης στα social media για τη μεταφορά του γλυπτού.

Εν κατακλείδι ζητάμε την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα ημερησίας διάταξης το παραπάνω ζήτημα».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email