Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο Κυριάκος Μητσοτάκης… Στο «φουλ» οι κομματικές μηχανές ενόψει ευρωεκλογών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κυνηγητό» των αρχηγών ανά την Ελλάδα…

Στη «μάχη» της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους ρίχνονται οι πολιτικοί αρχηγοί, αφήνοντας στην άκρη τις μεγάλες κομματικές συγκεντρώσεις συσπείρωσης και ακολουθώντας κοινή προεκλογική τακτική: συναντήσεις με πολίτες σε πλατείες και πεζοδρόμους, σύντομα μηνύματα από μικροφώνου για τα διλήμματα και τα διακυβεύματα της ευρωκάλπες, «βόλτες» όχι μόνο στις πρωτεύουσες των νομών αλλά και σε χωριά, στοχευμένες επιθέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους.

Για τις επόμενες ημέρες στήνεται ένα πολιτικό σκηνικό με… όλους εναντίον όλων, χάριν της αναγκαίας σύγκρουσης διλημμάτων και δεδομένων των πολωτικών χαρακτηριστικών που έχει αποκτήσει η ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μείνει στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα με σκληρά διλήμματα, προσδίδοντας «εθνικό περιεχόμενο» στην επικείμενη αναμέτρηση δίνοντας βαρύτητα ο ίδιος προσωπικά και καθόλου τυχαία σε περιοχές με ιδιάζουσα σημασία, όπως είναι ο Έβρος. 

Ο πρωθυπουργός μία ημέρα μετά την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει στην Τουρκία με τον ΤαγίπΕρντογάν θα βρεθεί στην Θράκη και συγκεκριμένα σε Έβρο και Ροδόπη, θέλοντας να στείλει και ακόμη ένα σαφές μήνυμα, κόντρα στις προσπάθειες των Τούρκων να προκαλούν εντυπώσεις χρησιμοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Κλείδωσε» λοιπόν η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού των «Ελευθερίων». Ο κύριος Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη ανήμερα των Ελευθερίων την επόμενη Τρίτη 14 Μαΐου, με αφορμή τα 104 χρόνια από την απελευθέρωση των δύο πόλεων και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό. Ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κομοτηνή, ενώ λίγες ώρες μετά θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κύριος Μητσοτάκης επρόκειτο έρθει στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη Απριλίου, προκειμένου να ήταν παρών στην έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του FSRU, αλλά αυτό δεν έγινε επειδή αναβλήθηκε για μερικές εβδομάδες η συγκεκριμένη έναρξη, λόγω κάποιων προβλημάτων στην λειτουργία του σταθμού.

Για τα «Ελευθέρια» της Αλεξανδρούπολης θα βρεθούν στην πόλη και αρκετοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αλλά και όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στον Έβροκομματικά στελέχη και υπουργοί. 

Μάλιστα την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση με μέλη της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του Έβρου και τον πρόεδρο αυτής και υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη