Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Τριτοκοσμικές εικόνες στα Β’ Κοιμητήρια της Αλεξανδρούπολης – Παρατημένα πεσμένα δέντρα – Καταστροφές σε μνήματα

Εικόνες που δεν τιμούν κανέναν αντικρίσαμε στα Β’ Κοιμητήρια της Αλεξανδρούπολης.

Σε video που μας έστειλαν δημότες αντικρίσαμε πεσμένα δέντρα πάνω σε μνήματα, πιθανότατα αποτέλεσμα της τελευταίας κακοκαιρίας που έπληξε το περασμένο Σάββατο την Αλεξανδρούπολη.

Η πτώση των δέντρων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε ορισμένα μνήματα και μικρότερες φθορές σε κάποια άλλα.

Αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι κανένας τόσες μέρες δεν αντελήφθη το γεγονός παρά μόνο οι επισκέπτες.

Όλα δείχνουν ότι από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι και σήμερα δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος από κανέναν από τις υπηρεσίες του δήμου και ειδικότερα από την αντιδημαρχία Πρασίνου, σε σημεία δικής της αρμοδιότητας, ώστε να αποτυπωθούν αν υπήρξαν παρόμοια συμβάντα σαν αυτό που έγινε στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο και καταγράψαμε με την κάμερα του focustonevro.gr

Σε εκείνο το άρθρο που μπορείτε να δείτε εδώ είχαμε επισημάνει ότι θα πρέπει να γίνει έλεγχος στον βασικό ιστό της πόλης για παρόμοια περιστατικά.

Όχι μόνο δεν έγινε προληπτικός έλεγχος μέχρι τώρα αλλά ούτε καν ενδιαφέρθηκε κανένας για να δει αν υπήρχαν κι άλλα σημεία στα οποία να προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων.

Οι επισκέπτες στο κοιμητήριο, όπου έχουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ανησυχούν για το τι μπορεί να συμβεί σε ενδεχόμενο ενός νέου μπουρινιού καθώς όλα δείχνουν ότι τα δέντρα εκεί είναι επικίνδυνα και επιρρεπή σε παρόμοια περιστατικά.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην καθίσει με σταυρωμένα χέρια η δημοτική αρχή και να γίνει άμεσα αποκατάσταση του χώρου αλλά και των μνημάτων που έχουν καταστραφεί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη