Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκης από την Αλεξανδρούπολη: «Μετά το Πάσχα η ρύθμιση για τις παρεμβολές στο σήμα των ραδιοφωνικών σταθμών του Έβρου»

Στις αρχές Μαρτίου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε αποχωρήσει από την Αλεξανδρούπολη με την δέσμευση, ότι θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρισκόταν λύση, καθώς το ζήτημα των παρεμβολών είναι σοβαρό και η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα.

Τότε ο υφυπουργός είχε συναντήσει τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού, οι οποίοι και του είχαν εκθέσει μια σειρά από προβλήματα που πρέπει να διαχειριστούν εξαιτίας των δυσκολιών που προκύπτουν από τις παρεμβολές.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Μεταφορών και το ΓΕΕΘΑ – καθώς σε ό,τι αφορά σε ακριτική περιοχή έχει άμεση εμπλοκή το Πεντάγωνο – αναζήτησε τρόπους να λυθεί ένα θέμα που ήθελε και πολιτική βούληση, αλλά είχε και πολλές τεχνικές δυσκολίες.

Ο κύριος Κυρανάκης επέστρεψε μετά από αυτό το σύντομο διάστημα στην Αλεξανδρούπολη με την λύση στα χέρια του και σε συνάντηση που είχε και πάλι με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών συμφωνήθηκε χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες ή ενστάσεις να προχωρήσουν με βάση την πρόταση, στην οποία έχει καταλήξει το υπουργείο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη και αμέσως μετά το Πάσχα πηγαίνει στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα των παρεμβολών από την Τουρκία σε ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακριτικών περιοχών, ώστε να μπορούν να εκπέμπουν απρόσκοπτα.

Οι συχνές παρεμβολές από τη γειτονική χώρα ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες των σταθμών να αναζητούν δευτερεύουσες θέσεις για να εκπέμψουν, κάτι όμως που επέφερε συχνά πρόστιμα, καθώς η μετακίνηση συχνότητας απαγορεύεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Είναι εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα των ακριτικών περιοχών να είναι σε άμεση προτεραιότητα. Είναι χρέος μας και εθνική ευθύνη ως Ελληνική Κυβέρνηση να στεκόμαστε στο πλευρό τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη