Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

3 διαφορετικά «πρίσματα» συνηγορούν στην αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στα σχολεία (video)

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες ημέρες είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με όλες τις προηγούμενες. Είναι η πρώτη εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας και η πρώτη στην οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να φορούν τακτικά μάσκα ως μέσο προστασίας τόσο των ίδιων όσο και των γύρω τους από τον «ύπουλο» εχθρό που ονομάζεται κορωνοϊός.

Επειδή το υποχρεωτικό μέτρο της χρήσης μάσκας στους σχολικούς χώρους έχει δημιουργήσει ερωτήματα, αντιδράσεις και σκέψεις, η κάμερα του focustonevro.gr απευθύνθηκε σε 3 διαφορετικούς επαγγελματίες αναφορικά με τη αναγκαιότητα συμμόρφωσης με το εν λόγω μέτρο.

Η Χριστίνα Τσίγαλου, καθηγήτρια Μοριακής Μικροβιολογίας ΔΠΘ στην δήλωση της σημειώνει χαρακτηριστικά πως η μάσκα πρέπει να γίνει κομμάτι της ζωής των παιδιών, όπως γίνεται σε άλλες χώρες του εξωτερικού, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πανδημία.

Η Δήμητρα Βουρδόγλου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου υπογραμμίζει πως οι ειδικοί έχουν ήδη αποφανθεί για την χρήση μάσκας και τονίζει πως με το να φοράμε την μάσκα προστατεύονται όλοι, δηλαδή μαθητές, γονείς, παππούδες και εκπαιδευτικοί.

Τέλος, ο Τάσος Τερζής, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου επισημαίνει την αναγκαιότητα να εκπαιδευτούν μικροί και μεγάλοι στην χρήση μάσκας, η οποία εκτός από τη προστασία από το κορωνοϊό προσφέρει προστασία και από τις άλλες συνήθεις λοιμώξεις που καταγράφονται παραδοσιακά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις των προαναφερθέντων:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη