Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ε. Γκιδίκα: Μπορούμε με σιγουριά να σταθούμε δίπλα στο μαθητή για να πετύχει τους στόχους του!

Λίγα λεπτά με την Ευγενία Γκιδίκα αρκούν για να καταλάβεις ότι πρόκειται για έναν επαγγελματία που έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και κυρίως εφόδια που έρχονται από πολυετής σπουδές και επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Αγαπά αυτό που κάνει και το καταλαβαίνεις από την σχέση που έχει με τους μαθητές της αλλά και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γεμίζουν χαμόγελα τους μαθητές της.

Πόσα χρόνια λειτουργεί το φροντιστήριο και ποιες  ξένες γλώσσες διδάσκονται;

Το φροντιστήριο  μας  λειτουργεί εδώ  και 22 χρόνια και  διδάσκουμε : Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Φυσικά εμπλουτίζουμε τα εκπαιδευτικά μας εργαλεία  με τα εφόδια της τεχνολογίας, όπως τους διαδραστικούς πίνακες  τους οποίους  τοποθετήσαμε  στο φροντιστήριο μας εδώ και πολλά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση είμαστε κοντά σε μαθητές και γονείς. Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδό τους. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ευγενία Γκιδίκα δεν είναι μία απρόσωπη επιχείρηση. Είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός «φιλικός» προς τους μαθητές τους, ανθρώπινος και κυρίως αποτελεσματικός σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό  αντικείμενο.

Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η εκπαίδευσή σας στο εξωτερικό (Βρυξέλλες) στην δουλειά σας.

Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Βίωσα ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα που προσπάθησα να το μεταφέρω στο φροντιστήριο. Μου έδωσε όλα τα εφόδια και τις γνώσεις να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου. Πολύ σημαντική επίσης εμπειρία ήταν η πρώτη δουλειά μου σε πολυεθνική εταιρεία των Βρυξελλών Μ.Μ.Μ (Mines Minerais et Metaux) όπου ως βοηθός manager είχα την τύχη και την ευκαιρία να συναναστρέφομαι με επιχειρηματίες από όλες τις χώρες, σε πολλές γλώσσες.

Σε αυτό το σημείο θα επαναλάβω και πάλι την σπουδαιότητα που έχει η γνώση ξένων γλωσσών και τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται όταν έχουμε τα σωστά εφόδια.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό οι γονείς να επιλέγουν σωστά το φροντιστήριο που θα εκπαιδευτεί το παιδί τους έτσι ώστε να μάθει σωστά να χρησιμοποιεί τις ξένες γλώσσες.

Εμείς στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ευγενία Γκιδίκα μπορούμε με σιγουριά να σταθούμε δίπλα στο μαθητή για να πετύχει αυτούς τους στόχους!

Πόσο επηρέασε το εκπαιδευτικό σας έργο η πανδημία του κoρωνοϊού;

Κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει ούτε ήταν έτοιμος για ένα Lockdown.  Δυστυχώς ήρθε στην ζωή μας. Μόλις καταλάβαμε ότι θα αργήσουμε να ανοίξουμε, οργανώσαμε διαδικτυακά όλες τις τάξεις  έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα μαθήματα. Η ανταπόκριση μαθητών και  γονιών ήταν άμεση και τους ευχαριστώ από καρδίας για όλη την άψογη συνεργασία που είχαμε. Η παράδοση των μαθημάτων και η παρακολούθηση από τους μαθητές ήταν πέρα ως πέρα αποτελεσματική με τους καθηγητές μας, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες.

Σε περίπτωση ενός επόμενου lockdown (εύχομαι να μην ξαναγίνει ποτέ για  τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε) θα ανατρέξουμε πάλι στην τηλεδιάσκεψη με την ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα που διαθέτουμε από φέτος έτσι ώστε να μην διακοπεί κανένα μάθημα.

Είναι γεγονός ότι όλο και περισσότεροι ενήλικες επιστρέφουν στις αίθουσες για να μάθουν ξένες γλώσσες ή να ολοκληρώσουν τις σπουδές που είχαν αφήσει στη μέση;

Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε και να μιλάμε ξένες γλώσσες. Μιλάω 5 ξένες γλώσσες και από προσωπική εμπειρία είχα πάντα ευκαιρίες εργασίας λόγω αυτών των εφοδίων.  Πέρα από αυτό, η γνώση των ξένων γλωσσών είναι ένα σίγουρο διαβατήριο για να ταξιδεύεις  παντού στον κόσμο.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση στους ενήλικες που έρχονται να μάθουν μια ξένη γλώσσα. Πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά και η γνώση μίας ξένης γλώσσας είναι πάντα χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή πιστεύω ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και δεν πρέπει να στερούνται τους δικαιώματος για πρόσβαση στην γνώση, εδώ και 15 χρόνια σε συνεργασία με το Πολυκοινωνικό  παρέχω δωρεάν μαθήματα σε μαθητές από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Ευγενία Γκιδίκα – Επιχειρηματίας.
Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σπούδασε στο τμήμα ξένων γλωσσών Diplome de Commerce et de langues.

Εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρεία Μ.Μ.Μ (Mines Minerais et Metaux) στις Βρυξέλλες ως υπεύθυνη εξαγωγών στην Νότια Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ασία.

Το 1995 αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, όπου δούλεψε στην Βιομηχανία Αλλαντικών Θράκης στο λογιστήριο αλλά και κατείχε θέση στην διοίκηση του εργοστασίου ως υποδοχή των ξένων και διερμηνεία.

Διετέλεσε υπεύθυνη επικοινωνίας στην οργάνωση της επικείμενης αδελφοποίησης του δήμου της Αλεξανδρούπολης με τον δήμο Plessy Robinson, προάστιο Παρισιού της Γαλλίας, κατά τις επισκέψεις των δυο δημάρχων στις έδρες των δήμων Ελλάδας και Γαλλίας.

Τα τελευταία 22 χρόνια είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ευγενία Γκιδίκα.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Γκιδίκα Ευγενία

Θράκης 14 Αλεξανδρούπολη

Τηλέφωνο: 2551022281 & 6942987501
E-mail:[email protected]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη