Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Θα συνεχίσουν τα 40άρια και την Κυριακή – Τι αλλάζει από το απόγευμα

Στον «φούρνο» θα συνεχίσει να είναι και αύριο η χώρα και με τον υδράργυρο για ακόμη μία ημέρα να αγγίζει τους 40 βαθμούς. Ωστόσο το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάξει από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς επανέρχεται η αστάθεια, με τη θερμοκρασία να παραμένει υψηλή μέχρι τις 7 Αυγούστου, οπότε προβλέπεται ελαφρά πτώση.

Βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών δεδομένων, κατά το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, από την Πελοπόννησο έως την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Κολυδάς: Υποχωρεί η έντονη ζέστη μετά τις 7 Αυγούστου

«Εξασθένηση ανέμων στα 4-5 μποφόρ το ΣΚ και τη Δευτέρα. Την Τρίτη βοριαδάκι στα 5-6 και την Τετάρτη-Πέμπτη μελτέμι στα 6-7 μποφόρ.

Φαινόμενα αστάθειας κυρίως την Κυριακή στα ηπειρωτικά , που ίσως επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Η πιο ζεστή ημέρα το Σάββατο με τον υδράργυρο και στους 40 βαθμούς Κελσίου , ενώ από την Κυριακή και μετά θα έχουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας . Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα βρίσκεται περί τους 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές εως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος (οχι κάτι ακραίο)».

Μαρουσάκης: «Χωρίς καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου»

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα μέχρι τις 10 Αυγούστου, δεν θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας. Ειδικότερα, μετά από μια βραχυπρόθεσμη άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο, η Κυριακή αναμένεται να χαρακτηρίζεται από έντονη καιρική αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας. Ακολούθως, θα παρατηρηθεί η επανεμφάνιση των μελτεμιών, με φυσιολογικές θερμοκρασίες στα ανατολικά και αυξημένη ζέστη στα δυτικά.

«Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά. λΚαλό μήνα με υγεία σε όλες και σε όλους», έγραψε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός αύριο, Κυριαή 4 Αυγούστου θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη