Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επιβεβαίωση του «Focus Ston Evro»… Το είπε και το έκανε ο Τοψίδης… Πήρε «κοντά» του τον πρώην υπουργό Αλέξανδρο Κοντό

Από τον περασμένο Δεκέμβριο το «Focus Ston Evro» πρώτο σας είχε μεταφέρει την πληροφορία, ότι στις προθέσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη είναι να προτείνει συνεργασία στον πρώην υπουργό της ΝΔ Αλέξανδρο Κοντό, προκειμένου να βοηθήσει την περιφέρεια σε θέματα που γνωρίζει πολύ καλά και δεν είναι αλλά από τον πρωτογενή τομέα.

Μάλιστα για τις σκέψεις του αυτές ο περιφερειάρχης μας είχε προϊδεάσει, όταν σε εκδήλωση για τα αγροτικά ζητήματα από την Ξάνθη πριν από λίγους μήνες και με καλεσμένο τον κύριο Κοντό, είχε αδράξει την ευκαιρία να πει δημοσίως και να προσκαλέσει τον πρώην υπουργό σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία του σε θέματα των αγροτών, με τον κύριο Κοντό τότε να μην απαντά περί αποδοχής ή όχι στην πρόταση, αλλά να ευχαριστεί τον κύριο Τοψίδη για τα καλά του λόγια.

Τελικά φαίνεται, πως οι δύο άντρες τα βρήκαν και έδωσαν τα χέρια τους, ώστε να πορευθούν από κοινού και από τη θέση του Άμισθου Ειδικού συμβούλου που αναλαμβάνει, να προσφέρει την βοήθεια του και να συνδράμει, όπου χρειαστεί σε έναν τομέα που βάλλεται πολλαπλά και αποτελεί καίριο πυλώνα ανάπτυξης για την περιφέρεια.

Ο κύριος Κοντός, επί χρόνια βουλευτής Ξάνθης, που διετέλεσε επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή υφυπουργός αλλά και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 24 Απριλίου και την υπογράφει ο περιφερειάρχης, του αναθέτει συγκεκριμένα, τα καθήκοντα Άμισθου Ειδικού Συμβούλου για την επικουρία του έργου του Περιφερειάρχη σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Ο κύριος Κοντός, ως άμισθος ειδικός σύμβουλος θα υπηρετεί εθελοντικά, δεν θα λαμβάνει μισθό ή αποζημίωση, υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Περιφερειάρχη για την επικουρία του οποίου ορίζεται, δεν παρεμβάλλεται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα και δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής”.

Ο Αλέξανδρος Κοντός είναι τώρα Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος, όπου Πρόεδρος ανέλαβε ο πρώην Πρωθυπουργός και πολύ καλός του φίλος Κώστας Καραμανλής. Παράλληλα να θυμίσουμε, ότι ο γιος του Στράτος εκλέχθηκε δήμαρχος Ξάνθης τον περασμένο Οκτώβριο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Focus Ston Evro ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη